Pálení

Tradice × moderní řízení

Pálení ovocných kvasů

Čistá, aromatická pálenka díky přesnému oddělení frakcí, stabilnímu ohřevu a pečlivé hygieně. Můžete být u procesu.

O službě

Specializujeme se na pěstitelské pálení. Moderní aparatura a přesné měření zajistí stabilní kvalitu bez nežádoucích tónů. Nejčastěji pálíme švestky , meruňky , hrušky a jablka , ale rádi se domluvíme i na dalších druzích.

Jak to probíhá

1
Převzetí kvasu

Zkontrolujeme nádoby, označíme šarži a domluvíme detaily.

2
Destilace

Stabilní ohřev a průběžná kontrola teploty a průtoku.

3
Oddělení frakcí

Přesně oddělíme předkap, srdce a dokap pro čistou chuť.

4
Finální úpravy

Ředění demineralizovanou vodou, volitelná harmonizace a lahvování.

Galerie

Nejčastější dotazy

Jaké množství je minimální? Standardně od cca 100 l kvasu. Domluvit lze i jiné varianty.
Mohu být u pálení přítomen? Ano, rádi vše vysvětlíme a ukážeme. Bezpečnostní pokyny na místě.
Ředíte na místě? Ano, ředíme demineralizovanou vodou na dohodnutou sílu (obvykle 50 %).
Je možné lahvování? Ano, finálně filtrujeme a můžeme rovnou lahvovat.

Pojďme naplánovat pálení

Zavolejte a společně vybereme termín.